In dit artikel

Tips voor WordPress

WordPress is een CMS (Content Management System

CMS is een Content Management Systeem; een softwaretoepassing (meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen documenten en gegevens op het internet kunnen publiceren. Het systeem is zo gebouwd dat je..

) waarmee je vrij eenvoudig je website kunt maken beheren. WordPress is de meest bekende website software ter wereld. Meer dan 30% van alle websites wereldwijs draaien op WordPress. In deze sectie vind je enkele artikelen met handige tips en WordPress plugins.

Gratis software

WordPress is open source

Open Source (letterlijk: open bron) betekent dat de broncode van software van een programma open is en door iedereen bestudeerd, veranderd en zelfs verkocht kan worden.De term “Open Source” ontstond in 1998, toen..

software en dat betekent dat het gratis te downloaden en te gebruiken is. Door middel van themes (thema’s) of zelfgemaakte templates kun je de opmaak van je blogpagina’s aanpassen. Daarnaast zijn er talloze plug-ins (uitbreidingen) beschikbaar die veelal gratis en soms tegen betaling toe te voegen zijn aan je WordPress website.

Je kunt ervoor kiezen om je WordPress site te laten op de server van WordPress of de software downloaden en hosten op je eigen server. In het eerste geval heb je een beperkte keuze uit (gratis en betaalde) templates, maar kun je geen zelfgemaakte template gebruiken. Dit kan op een eigen server wel.